Предимства и недостатъци на алуминиевата дограма

Предимства и недостатъци на алуминиевата дограма

Макар че алуминиевите прозорци може да изглеждат като най-добрият вариант, те не са лишени от недостатъци. По-долу са изброени някои често срещани проблеми, свързани с алуминиевата дограма. Тези проблеми могат да бъдат решени по няколко начина, като например с непроводим материал между стъклата. Освен това, алуминиевата дограма не е много подходяща за крайбрежните населени места, тъй като могат лесно да се корозират от солената вода и морския въздух.

Разходи за дограма

За да сравните цените, трябва да знаете спецификациите на монтажа на новиата дограма. Производителят на прозореца ще Ви посъветва относно изискванията за монтаж. Квалифициран изпълнител ще предостави безплатна оферта. Разходите варират в различните фирми за алуминиева дограма поради режийни разходи, така че не забравяйте да потърсите най-добрата цена. Ако сте извън сезона, може да попаднете и на страхотни намаления. Например, фирма за дограма Стройинвест в София предлагат 20% отстъпка, ако закупите от тях дограма до края на Юни! Страхотна оферта, която не е за изпускане, нали? 

И все пак, даваме няколко съвета за сравнение цените на алуминиевите прозорци:

Алуминиевите прозорци не изискват боядисване или друга поддръжка. Те са леки и устойчиви на влага. Освен това те са сред най-евтините видове дограма. Изключително издръжливи и леки, те са чудесни за домове с деца. А предимствата на тези прозорци са много. Те осигуряват повече светлина и въздух, което повишава качеството на живот във вашия дом. Но въпреки ниската си цена, те могат да бъдат скъпи. Помислете за плюсовете и минусите, преди да решите да закупите алуминиева дограма.

Издръжливост на алуминиевата дограма

Алуминиевите прозорци имат репутацията на издръжливи. Когато е изложен на въздух, алуминият образува защитен слой от алуминиев оксид. Този слой е силно устойчив на корозия и няма да бъде повлиян от почистващи препарати. Друго предимство на алуминиевите прозорци е, че те няма да се деформират, набъбват или напукват. Рамката на алуминиевата дограма също е устойчива на избледняване. Тази статия ще обсъди някои от най-важните съвети за осигуряване на дългосрочна издръжливост на вашите прозорци.

Алуминиевите прозорци са сред най-издръжливите видове дограма. Благодарение на своята издръжливост, те могат да издържат на екстремни температури и време. Друг плюс за алуминиевите прозорци е техният елегантен дизайн, който им придава съвременен вид. Освен това, тъй като са предварително произведени в различни цветове, не изискват боядисване. Тези свойства правят алуминиевата дограма отличен избор за всеки тип дом. А за тези, които търсят алуминиева издръжливост, двойно окачени прозорци C-45 са идеалният избор.

Енергийна ефективност

Докато структурните и издръжливи предимства на алуминия го правят отличен избор за много приложения, той все още е в начален стадий като енергоспестяващ материал. Комбинацията от този материал с остъкляване, което пропуска дневна светлина във вътрешността на сградата, изисква по-нататъшни изследвания, за да стане жизнеспособна алтернатива. Започнаха допълнителни проучвания за изследване на ефектите от прекомерната водна пара и качеството на вътрешния въздух. Независимо от избрания материал, резултатите от тези проучвания ще бъдат ценно ръководство за всеки собственик на имот.

Друго предимство на алуминиевите прозорци са ниските изисквания за поддръжка. Те изискват много малко поддръжка и могат да бъдат завършени в голямо разнообразие от цветове и стилове. Освен това алуминият е устойчив материал и може да се рециклира, след като се използва. Тези характеристики правят тези прозорци отличен избор както за жилищни, така и за търговски имоти. Въпреки че може да не е толкова издръжлив, колкото другите материали, алуминият е силно енергийно ефективен. За да научите повече за алуминиеви прозорци, свържете се със Стройинвест ООД.

Поддръжка

Поддръжката на вашата алуминиева дограма изисква основна поддръжка. Почистването е важно, но ще зависи от възрастта и покритието на вашите прозорци. По-новите прозорци с прахово боядисани рамки ще се нуждаят от по-нежен метод за почистване от по-старите прозорци с боядисани рамки. По същия начин, домашно приготвен препарат за почистване на прозорци може да бъде ефективен за почистване на вашите външни прозорци. Въпреки това, трябва да внимавате да не използвате никакви химически или абразивни почистващи препарати върху алуминиеви прозорци.

Алуминиевите прозорци могат да бъдат трудни за почистване, така че трябва да ги почиствате поне два пъти годишно и да проверявате за пукнатини и повреди. Проверете изолацията около рамките и проверете за признаци на ръжда, чупливост или изтичане на вода. Ако забележите някой от тези признаци, свържете се със специалист за помощ. Ако не сте сигурни как да почистите прозорците си сами, можете първо да тествате специални алуминиеви почистващи препарати на скрита зона.

няма гласове
, обновено на 02/06/2022
автор: Note.bg