Предимствата на козметичните масла за лице

Предимствата на козметичните масла за лице

Козметичните масла за лице намират заслужено място в грижата за кожата. Още древните цивилизации са открили техните благотворни действия за здравето и красотата на кожата. Ако сте от хората, които се притесняват да използват масла за лице, трябва да ви кажем, че тайната се състои в това да откриете масло или комбинация от масла, които са подходящи за вашия тип кожа. 

Вижте какви са техните полезни свойства и защо си струва да използвате козметични масла за лице:

Ефективно средство за превенция на фини линии и бръчки 

Нека си признаем, още от незапомнени времена предците ни търсят еликсир за вечна младост. Стареенете на кожата е нормален и необратим процес, но правилната грижа има потенциал да забави появата на първите признаци на стареене, както и тяхното задълбочаване. 

Маслата за лице подхранват кожата и могат да бъдат чудесно средство за запазване на нейния свеж младежки вид и еластичността ѝ. Не чакайте бръчките да се появят, а започнете превантивна грижа още днес. 

Дълго подхранване и защита

Маслата за лице са особено подходящи за суха кожа. Обикновено при нея, кожната бариера е нарушена, което води до пресушаване и дискомфорт. Нанасянето на масло за лице, помага да се образува защитен слой, който задържа водата в клетките и защитава от загубата на хидратация. Добрата хидратация е един от най-важните фактори, кожата ви да е здрава и сияйна, затова в никакъв случай не бива да я пренебрегвате. 

В допълнение, този слой има и още една важна функция - защитава кожата от вредните вещества, които се намират в околната среда и често влизат в досег с кожата ни. Това е особено важно на жителите на големите градове, където замърсяването на въздуха е сериозен проблем. 

Помагат за балансиране на кожата 

Вече споменахме, че маслата за лице са подходящи за суха кожа, но ако вашият тип кожа не е такъв, това не означава, че не може да ги използват. Точно обратно, някои масла са много подходящи за комбинирана и мазна кожа, тъй като помагат за балансирането им. 

Погрешно схващане е, че мазната кожа не се нуждае от хидратация. Точно обратното, ако е пресушите с използването на много агресивни измиващи продукти, много е вероятно да предизвикате отделянето на още по-голямо количество себум, който да компенсира намалената хидратация. 

Сред маслата, които имат благотворно влияние върху мазната и комбинирана кожа са тези от коноп, жожоба, лавандула, чаено дърво, розмарин и други. Те имат по-лека текстура и попиват бързо, без да остават допълнителен мазен слой върху кожата. Те могат да се използват както поотделно, така и в подходяща комбинация. 

Помагат гримът ви да изглежда чудесно 

Случвало ли ви се е да нанесете фон дьо тен или пудра и гримът ви да изглежда на петна, а лицето сухо и лишено от свежест? Със сигурност не търсите този ефект. Затова професионалните гримьори за открили един страхотен трик - използват масла като основа за грим. Така получават този леко сияен и стъклен вид на кожата, а продуктите отгоре са разнесени равномерно и деликатно. 

Ако и вие искате да постигнете този вид, който виждате по кориците на списания, опитайте следния трик. Изберете подходящо масло за вашия тип кожа и нанесете няколко капки от него върху суха и предварително почистена кожа. Разнесете маслото с масажни движения по цялото лице. След това му дайте няколко минути, за да попие добре в кожата, преди да продължите с нанасянето на фон дьо тен. Докато чакате, може да направите грима на очите и да спестите време. 

Ако сме ви заинтригували и търсите подходящо козметично масло за лице, разгледайте чудесни предложения тук: https://www.eterika.eu

няма гласове
, обновено на 28/01/2022
автор: Note.bg