Ръководство за осветление в спалнята – Тенденции в стилното осветление в спалнята

Ръководство за осветление в спалнята – Тенденции в стилното осветление в спалнята

Спалнята ви е място за почивка, отдих и презареждане. Докато удобното легло и успокояващата цветова схема са важни за създаването на добре проектирано пространство, осветлението на спалнята е ключът към успокояващото пространство. Използвайте това ръководство за осветление на спалнята, за да създадете обмислен дизайн на осветлението на спалнята за атмосфера, която ще харесате.

 Как правилно да осветите спалня

 Правилното осветление е много важно за една спалня. Подходящото осветление ще превърне пространството в уютно място за бягство и любимо място за почивка след дълъг ден. Без подходящо осветление спалнята ви може да се почувства студена, неудобна или дори да ви държи будни през нощта. Един от най-безопасните начини да се уверите, че осветлението на спалнята ви работи във ваша полза, е да наслоите светлината си. Това означава да използвате и трите типа светлина – околно, задача и акцент – за да създадете добре оформен дизайн на осветлението.

Осветление на задачите.

Може да не мислите за спалнята си като място, където имате нужда от интензивна, фокусирана светлина, но тя може да бъде по-полезна, отколкото очаквате. Работното осветление е функционално за нещо повече от професионална работа. Задачи като четене, водене на дневник и нанасяне на грим стават по-приятни и удобни, когато имате подходящо осветление за задачи. Проявяването на креативност към вашето работно осветление може да добави стил и функционалност към вашата спалня. Традиционната настолна лампа е чудесна за начало, но други видове осветителни тела за спалня също могат да осигурят осветление за задачи. Например, стилни висулки от двете страни на леглото ви могат да действат като нощни лампи. Когато са инсталирани с димируем светодиод, тези универсални тела могат дори да се удвоят като околна светлина, в зависимост от настройката на димера и времето от деня. Ако имате тоалетна зона за обличане, нанасяне на грим или прическа, два стенни аплика от двете страни на вашето огледало ще осигурят най-практичната и ласкателна светлина.

Светлини за четене. Четенето в леглото е удоволствие, но много по-малко приятно, когато ви е трудно да видите думите на страницата! Четенето без подходяща светлина може да причини напрежение на очите, главоболие и умора. Малките светлини в спалнята от двете страни на леглото ви ще ви карат да прелиствате страници до късно през нощта. Стенните аплици работят добре за малки спални, защото не заемат площ от нощните ви шкафчета, оставяйки повече място за купчината ви нощни четения. Елегантните настолни лампи също са чудесен вариант, особено ако са димируеми. Димируемите светодиоди са чудесни за осветление в спалнята, тъй като ви позволяват да регулирате нивата на светлина в зависимост от времето на деня и задачата.

Акцентно осветление за спалня

Спалнята е може би най-личното пространство в дома. Заспиването и събуждането, заобиколени от предмети, които ви носят радост, създават спалня, която се чувствате изцяло ваша. Подчертайте тези предмети – изкуство, семейни снимки, любимата ви кутия за бижута – като използвате акцентно осветление. Като бонус, използването само на акцентно осветление през нощта може да служи като уютна, приглушена версия на околната светлина. Има много видове акцентно осветление, от които да избирате. Скритото осветление създава блясък отвътре, поддържайки изчистени линии във вашата спалня, като същевременно подчертава елементите. Вграденото осветление може да действа като фини прожектори за изкуство или други предмети отдолу. Дори настолна лампа с отворен абажур може да хвърля светлина нагоре към тавана, осветявайки каквото и да е окачено над нея на стената. Прекарайте един ден в експериментиране и творчество с осветителните тела в спалнята – може да се изненадате какво можете да превърнете в акцентно осветление!

Цветна температура

  Излагането на различни цветове светлина през целия ден влияе на нашия циркаден ритъм. Ярката, бяла светлина от слънцето ни казва да се събудим, докато топлата светлина ни казва, че е време да заспиваме. Когато проектирате осветлението на спалнята си, е важно да включите топла светлина, така че ярките светлини да не ви държат будни цяла нощ. Синята изкуствена светлина, подобно на светлините в екраните на нашите телефони и компютри, всъщност блокира мелатонина (хормона на съня) и ни кара да останем будни. Топлите светлини са най-подходящи за лампи на нощни шкафчета и всякакви други светлини, които можете да използвате, когато си почивате след дълъг ден. По-ярките сини и бели светлини насърчават бдителността, така че те са по-добър избор за осветление на задачи за фокусирани дейности. Без значение каква цветова температура търсите, Shop.polarislighting.bg предлага енергийно ефективни LED светлини в целия спектър от цветове и температури на осветление, както и димируеми LED светлини.

няма гласове
, обновено на 20/03/2023
автор: Note.bg