Различни видове столове за хранене, които са подходящи за вашия дом

Различни видове столове за хранене, които са подходящи за вашия дом

Различните видове трапезни столове ще окажат влияние както върху външния вид, така и върху усещането за вашата трапезария. Поради това трябва да познавате силните и слабите страни на различните стилове столове за хранене.

Ето някои от най-разпространени стила столове за трапезария и какво трябва да знаете за това, какво биха могли да добавят (или да отнемат) от вашата трапезария.

1. Дървени столове за трапезария

Когато мисля за столове за трапезария, първата ми мисъл е за дървени столове за трапезария. Повечето традиционни комплекти за трапезария имат дървени столове за хранене. Въпреки това дървените трапезни столове могат да се използват и в съвременни трапезарии. Всъщност, разбира се, в различни стилове и размери, дървените трапезни столове могат да се впишат във всичко - от супер небрежни трапезарии, вдъхновени от пикник, до престижни официални трапезарии. Ключът към приспособяването на дървените столове към пространството е да се съсредоточите върху детайлите на стола. Дървените столове с орнаментиран стил принадлежат на по-традиционни трапезарии. По-простите, по-органични дървени столове могат да се впишат в модерни, небрежни или провинциални трапезарии.

Въпреки че при дървените столове може  да имате проблеми с комфорта ( да са ужасно твърди, когато храненето продължи дълго), те са шампиони в създаването на просторни трапезарии. Ако трапезарията ви е малка, дървените трапезни столове ще придадат на помещението усещане за отвореност.

 

2. Дървени трапезни столове с тапицирани седалки

Дървените трапезни столове с тапицирани седалки са стъпка нагоре от основното ниво на комфорт на дървените столове. Тапицираните седалки също така внасят цвят и текстура в пространството за хранене, които биха могли да липсват при всички дървени мебели за хранене. Когато имате тапицирани седалки, можете лесно да промените или актуализирате външния вид на комплекта за трапезария, като смените тапицерията.

Дървените столове с тапицирани седалки са добър избор, ако от време на време давате големи вечери. Можете да поставите допълнителни столове до стените на трапезарията, когато не са необходими за гостите.

3. Столове за хранене с тапицирано кресло

По-добри от дървените столове с тапицирани седалки, тапицираните фотьойли са идеални, ако обичате да се храните дълго и продължително с приятелите или семейството си. Тези трапезни столове почти пренасят дневната в трапезарията.

Тъй като имат толкова голямо присъствие на тъканта, можете да постигнете голямо дизайнерско въздействие във вашата трапезария с фотьойли. Както стилът на стола, така и цветът и десенът на неговата тъкан могат да определят усещането за вашата трапезария.

Въпреки че тези столове са кралете и кралиците на стила и комфорта в трапезарията, те имат и недостатък - изискват много място. Фотьойлите заемат много повече място от дървените столове, а за да ги ползвате, ви е необходима голяма маса. Ако не разполагате с място за голяма маса, кръглата маса е следващият най-добър вариант. Фотьойлите, разположени на малка кръгла маса, ще ви осигурят повече място за лактите, отколкото фотьойлите, разположени на малка квадратна маса. Независимо от размера на масата обаче, фотьойлите ще доминират в пространството на трапезарията. Затова е най-добре, ако имате сравнително отворено пространство за хранене за тези столове.

няма гласове
, обновено на 29/03/2022
автор: Note.bg