Съгласие или несъгласие?

Съгласие или несъгласие?

Ако сте от позицията на работник искаме да ви споделим една важна много важна и съществена част от това да бъдете в перфектни отношения с работодателя си. А именно вечната „драма“ за съгласие или несъгласие. Важно е да разберете, че никой човек не обича да му противоречат, дори и в ситуации в които той не е прав.

Особено голямо значение има и това несъгласието да бъде афиширано пред голяма част от аудиторията. Ако основната причина за по-голямата част от разводите звучи като „несъгласие“, тогава най-популярната причина за уволнението е „по тяхна собствена воля“. И двете формулировки крият много проблеми и грешки. И ако темата за семейните отношения в момента е повече или по-малко проучена, то сферата на бизнес отношенията е истинска скрин. Нека да видим какви грешки най-често допускат подчинените в разговор с ръководството. По-добре е напълно да изоставите тези фрази, за да поддържате добра кариера.

Не можете да говорите за вашата некомпетентност. Човек не може да знае абсолютно всичко и за всички. Ако служителят не знае нещо, това не е страшно, проблемът е, когато той не иска да открие отговорите на възникналите въпроси. Винаги можете да "излезете" от трудна ситуация с фразата "от това, което знам ...", след това да използвате знанията си по тази тема и веднага щом се появи възможност, да се справите с тънкостите на въпроса по-подробно . Или честната фраза ще е подходяща: „Не мога да отговоря, но ще разбера точно сега“.

Искането за увеличение на заплатата трябва да бъде потвърдено с професионални резултати. Всички ние имаме жизнени нужди от време на време: купуване на нова кола, актуализиране на гардероба ни, ремонт на апартамент. Колкото и важни да ни се струват подобни проблеми не притесняват шефа ни. Въпреки че в единични случаи компаниите са загрижени за личното щастие на своите служители, в други те предпочитат да определят размера на заплатата по отношение на ефективността и производителността. Трябва да се опитате да покажете своята важност и професионализъм, вместо да апелирате към чувствата на съжаление. Много по-добра би била фразата: „Утроих производителността си през последното тримесечие, затова ви моля да увеличите заплатата ми“.

Не си струва да фокусирате вниманието на ръководството върху липсата на работа. Освен ако работата ви не включва напускане веднага след изпълнение на конкретна задача или решаване на проблем, най-добре е да не прекалявате с тази фраза. Шефът може да създаде впечатлението, че служителят не е достатъчно мотивиран, няма интерес да работят заедно. В резултат, това ще доведе до увеличаване на натоварването от допълнителни задачи.

Източник: Работа-Обяви

няма гласове
, обновено на 18/01/2024
автор: Note.bg