Съвети от Gaudi DS при освежаване на банята

Съвети от Gaudi DS при освежаване на банята

Банята е едно от най-важните места в дома. Кътче, където можете да се усамотите, да се възстановите след дълъг ден, да вземете релаксираща вана през нощта или да се ободрите сутрин с хладен душ.

Тъй като това е стая за почивка за мнозина, трябва да обърнете внимание на обзавеждането за баня. Специалистите от онлайн магазин Gaudi DS са подготвили няколко съвета, които ще ви улеснят в създаването на перфектното кътче за релаксация.

Стил и дизайн

Банята е стая, която има свои собствени характеристики, така че създавайки интериор и обмисляйки детайлите, трябва да вземете предвид много нюанси, съветват от Gaudi DS. За да може всичко да е точно на мястото си и всеки елемент да се комбинира с цялостния завършек, Gaudi DS съветват да обмислите план и да не забравяте да съставите скица за обзавеждането.

Има много проблеми, които трябва да бъдат решени, преди да започне освежаването на банята:

  • плочките ще издържат дълго време – устойчиви са на влага, мухъл и плесен. Можете да подсилите този ефект, като изберете подходящото лепило;
  • избор на довършителни материали – какъв ще бъде таванът – опънат, керемиден, дървен или сложна шарнирна конструкция;
  • предпочитание за стените – едни от вариантите са плочки, боядисване, мазилка. Gaudi DS съветват да обърнете внимание на вида покритие, което е предвидено за пода и дали ще се възползвате от подово отопление;
  • ключовият момент е водопроводът. Трябва да планирате къде е по-удобно да поставите вана или душ, а ако помещението е комбинирано, тогава и тоалетна. Необходимо е да се вземе решение за формата и материала на самата стая.

Според Gaudi DS е изключително важно да обърнете внимание на качественото осветление и комбинацията от цветове, които са включени в интериора. Можете да разгледате интересни снимки с идеи, подходящи за малка или голяма луксозна баня.

луксозна душ кабина

Полезни аксесоари

Когато всички основни ремонти са завършени, е време да помислите за допълнителни елементи. Тяхното присъствие придава на пространството уникален и завършен вид. Сред тези елементи могат да бъдат оригиналните кошници за бельо и козметика, удобни и уютни килими. Един от важните елементи е огледалото, то може да се превърне в изящна декорация на помещението. Основното нещо е да изберете правилната форма и размер. Шикозната рамка може да се превърне в отделен елемент, който ще украси стената.

Чудесна възможност според Gaudi DS е да украсите стаята с елегантни или оригинални лампи. Уютът ще бъде създаден от красиви кърпи и няколко елегантни бутилки на рафта, в комбинация с ароматни свещи.

рейтинг: 5 (1 глас)
, обновено на 19/08/2022
автор: Note.bg