Семена за цветя - за да имате страхотна градина

Семена за цветя - за да имате страхотна градина

Мечтаете за страхотна цветна градина, но не сте напълно сигурни с какви видове цветя да започнете оформянето ѝ.

От SotroviSemena.bg разбираме затруднението, в което сте попаднали, затова решихме да ви запознаем с някой от най-купуваните и популярни семена за цветя, които можете да откриете и при нас.

Семена за цветя, които ще превърнат градината ви в цветен оазис

Петуния

Петунията е красиво, едногодишно цвете, което се отглежда доста лесно дори и от съвсем начинаещи любители градинари. Този сорт цветя се делят основно на две групи:

●    Grandiflora petunias
Този вид петунии са изключително красиви с големите си, едри цветове. Grandiflora petunias обикновено се купуват за засаждане в контейнери или висящи кошници. Не са много подходящи за засаждане в цветната градина, тъй като са доста податливи на атмосферните влияния.

●    Мултифлорна петуния
Мултифлорните петунии имат по-дребни, но доста по-обилни цветове, което ги прави много добро попълнение за лятната цветна градина. Този вид петунии са и доста по-устойчиви на слънце и дъжд.

Семената на петуниите могат да бъдат посадени или директно в почвата, или в контейнери и отгледани до израстване на стъблата на закрито. За да покълнат, петуниите се нуждаят от много слънчева светлина и регулярно поливане.
Имате ли петунии в градината, те ще ви възнаградят с изобилие от цветове от началото до май до последните есенни дни.

 
Невен

Calendula (невен) е сложноцветно, едногодишно растение, което е не само много красиво, но и полезно за здравето. От векове това цвете се използва за лечение и профилактика на различни заболявания, а в доста страни го използват и за приготвяне на храна.
Невенът се отглежда лесно, тъй като се приспособява към предоставеното му пространство и може да вирее както на слънце, така и на по-сенчести места в градината.
В зависимост от сорта семена Calendula (невен), които закупите, цветето може да е с по-едри или по-дребни цветове, обагрени в жълто, оранжево или цвят сьомга. Засаждането може да бъде директно в земята или семената да бъдат засадени първоначално в контейнери, докато разсадът покълне. Засадено в градината, красивото цвете цъфти от юни до началото на ноември.

 
Теменужка

Теменужките са едни от най-обичаните градински цветя и това съвсем не е случайно. Тези  малки, нежни и ароматни цветя носят наслада на всички сетива и внасят уют и спокойствие в дома и градината. Ако сте съвсем начинаещи в отглеждането на градински цветя, теменужките са идеалните цветя, с които да започнете оформянето на цветната си градина. Тези цветя се предлагат в голямо разнообразие от сортове и цветове. В зависимост от вида си, теменужките могат да бъдат едногодишни, двугодишни или многогодишни. Тези красиви цветя не са особено претенциозни и са устойчиви на ниски температури, което прави отглеждането им сравнително лесно. Все пак е добре да знаете, че предпочитат открити или леко сенчести, с умерена влажност места в градината.
Засаждането на семената на градинската теменужка се извършва обикновено в месеците от юни до август. След като се захванат и израснат се засаждат в градината на около 15  - 25 см разстояние между всяка теменужка.
Периодът, през който цъфтят е доста дълъг. Ако засадите семена от тези невероятно красиви цветя в градината си, ще се радвате на невероятно красивите им цветове от началото на пролетта до късна есен.

 
Латинка

Латинката (Tropaeolum) е едно от най-слънчевите и красиви летни градински цветя, които се отглеждат в почти всяка домашна градина. В зависимост от вида си, латинката може да бъде както едногодишно, така и многогодишно растение. Освен това, тя може да бъде увивна (като лиана) или да расте на земята. Цветовете на латинката най-често са жълт, оранжев или червен.
Отглеждането на това градинско цвете е много лесно. Семената се засяват в средата или в края на месец май, а периодът, необходим им да поникнат е около две седмици.
Латинката обича добре дренирана, леко кисела, плодородна почва. Добре е и мястото, на което ще я засадите да е добре защитено от вятъра, открито и слънчево място, тъй като не вирее много добре на сенчести места и във влажна почва.
Красивите жълто - оранжеви цветове на латинката ще ви носят наслада на сетивата през цялото лято, чак до първите есенни студове.

 
Иглика

Игликата е малко, нежно, пролетно цвете. За разлика от нежните бледи и пастелни тонове, в които цъфтят повечето пролетни цветя, цветовете на игликата са ярко жълти, червени, лилави, сини и т. н.
Както и останалите видове семена за цветя, които от Сортови Семена ви представихме, и игликата е цвете, което не е никак капризно и не изисква големи грижи. Повечето сортове иглика са много издръжливи и адаптивни към условията в градината. Тези цветя обичат органична почва и се развиват много добре на места с частична сянка. (Ако имате високи розови храсти или дървета в градината, игликата ще вирее идеално под тях).
Игликата се засажда най-добре от семена, а цъфтежът на това уханно, нежно цвете е от началото на пролетта до навлизането на лятото (май - юни).

 

 

 

няма гласове
, обновено на 17/03/2020
автор: Note.bg