Ще изчезнат ли класическите игри с неизбежния край на Flash технологията?

Ще изчезнат ли класическите игри с неизбежния край на Flash технологията?

Adobe спря поддръжката на Flash Player от края на миналата година, а от 12 януари тази година блокира работата с Flash съдържание във Flash Player, като препоръча на потребителите веднага да извършат деинсталация на платформата, за да защитят системите си и плавно да преминат към HTML5, WebAssembly или WebGL.

Flash повече от 20 години беше най-популярната софтуерна платформа за интерактивно съдържание, използвана от хиляди уебсайтове, игри и приложения. Оказа се обаче, че има големи пропуски в сигурността и много водещи компании се отказаха от поддръжката на тази платформа, включително и гигантът Apple.

Въпреки драстичната мярка, теоретично тези промени вероятно няма да засегнат повечето от потребителите, защото мнозинството от популярните сайтове, онлайн платформите и социалните мрежи отдавна са преминали на HTML5.

Проблемни остават само по-старите интернет страници с хиляди потребители, за които решението е единствено инсталирането на Flash Player от друга компания, защото Adobe вече блокира всяко Flash съдържание, а примерно Microsoft направи същото чрез Windows и браузъра Edge. Браузърите Chrome, Firefox и Opera направиха същото.
 
По този начин всяко Flash съдържание, включително и най-популярните класически хазартни игри, става недостъпно, освен ако не е било преправено в HTML5 в последните няколко години. Flash анимациите и игрите, които познаваме, засега продължават да са достъпни само през специалната платформа Internet Archive.

Internet Archive прави онлайн библиотека точно за подобно съдържание, както и емулатор за работа при условия за безопасност, така че анимациите и игрите да си останат достъпни за потребителите. Въпреки това не са малко класическите игри, които ще изчезнат.

Във връзка с това беше стартиран и проектът на име Flashpoint. Платформата беше разработена, за да се запазят максимален брой класически игри, след спирането на Flash Player. Така потребителя ще има отново достъп до Flash игрите по безопасен начин. Достатъчно е само да се изтегли съответния софтуер, след което да се инсталират запазените игри от платформата. Този софтуер има обем от 500MB, а пакетът с игрите е малко повече от  100GB. 

Няма спор, че Flashpoint е амбициозен проект и се работи постоянно, за да бъдат добавени все повече класически игри към платформата, преди окончателното спиране на Flash. Въпреки това, практически е невъзможно да се добавят абсолютно всички класически Flash игри в платформата Flashpoint, преди остарялата вече технология на Adobe да изчезне.

Все пак утешителното е, че днес има множество сайтове, в които можете да играете и залагате онлайн на любимите си ротативки безплатно в betenemy.com. Онлайн казината дават все повече възможности на играчите, а изборът е огромен.

Добрата новина е, че съществуват и множество онлайн казино платформи, в които можете да намерите изобилие от любими класически игри и да се отдадете на забавлението, като в доброто старо време, преди Adobe да спре от експлоатация така популярния доскоро Flash Player.

10-те най-добри безплатни алтернативи на Adobe Flash Player за 2021 година:

  • Quick Flash Player1.3 – програмата възпроизвежда Флаш файлове от компютъра ви безпроблемно и сигурно
  • SWF.max Flash Player2.2 – това е програма за възпроизвеждане на Флаш видео файлове
  • Advanced Flash Player1.1 - възпроизвежда Флаш видео и компресира файлове, за да пести памет
  • Flash Movie Player - създава плейлисти и дава възможност за гледане на Флаш филми
  • Flash Player Pro6.01- предлага повече опции отколкото стандартния Flash Player
  • SWF & FLV Player3.0.61 - пълен контрол над SWF и FLV анимациите и плейлистите
  • MP4 Player4.1.5 - възпроизвежда видео формати MP4 и FLV
  • Free Flash Player - възпроизвежда Флаш филми и Флаш игри офлайн
  • Learn German Language1.0 – полезен инструмент с много функции
  • Need Tips on Toilet Training Toddlers1.0 – иновативна лента с инструменти за практическо обучение на малки деца 
няма гласове
, обновено на 12/04/2021
автор: Note.bg