Слинг - 5 неща, които правим по-лесно с него

Слинг - 5 неща, които правим по-лесно с него

 

В тази статия ще предложим 5 идеи на родителите, най-вече майките, които обичат да бебеносят. Слингът не е просто ергономична носилка, която помага за спокойствието и по-доброто развитие на бебето, използването на слинг е начин на живот.

 

Ще откриете големите предимства на носилката тип слинг в Slingomania, а ние ще ви разкажем как можете да улесните значително ежедневните си задачи и да правите с лекота нещата, които обичате, като бебеносите и ръцете ви са свободни. Още по-голямото преимущество е, че докато правите всичко това, няма нужда да се разкъсвате между грижите за бебето и задълженията и хобитата си, а можете да включите активно малкото човече  в своето ежедневие.

Домакински задължения, носейки слинг

Домакинските задължение като чистене, готвене, пране, простиране, гладене и т.н. са ежедневие. С носенето със слинг ще може да ги осъществявате по-бързо и по-ефикасно, а в същото време ще имате повече време за вашето бебе. Дори да сте педант по отношение на къщната работа, един тъкан слинг ще ви помогне да я вършите в какъвто час през деня пожелаете, без да се съобразявате. Детето ще е близо до вас. Ще може да го целувате, да му говорите, пеете и да поддържате прекрасна близка връзка с него.

тъкан слинг от Слингомания

Спорт и упражнения със слинг

Спортът тонизира ума и тялото. Той е изключително необходим за майките в месеците след раждането, защото помага за стягане на мускулатурата и тялото се възстановява по-бързо. Еластичният слинг от Slingomania, е една прекрасна опция за упражнения, които може да осъществявате заедно с вашето дете. Независимо дали ще направите лека кардио тренировка или гимнастика по ваш избор, винаги може да превърнете малчуганът във ваш партньор. Проявете повече въображение, опциите са многобройни. Пуснете си приятна музика и се забавлявайте.

Разходка сред природа, когато бебето е в слинг

Бебеносенето ви дава опция да се наслаждавате на продължителни разходки сред природата. По този начин детето ви ще бъде на чист въздух и ще създадете силна връзка между него, себе си и околния свят. Някой родители избират просторни градски паркове, други предпочитат живописни екопътеки, а трети се справят перфектно с изкачването на върхове и преодоляване на голяма надморска височина. Независимо кой вариант ще изберете, природата ще ви помогне да се справите със стреса, да релаксирате, да бъдете по-спокойни и най-вече здрави. 

Повече време за шопинг

Пазаруването е неизменна част от всекидневието, когато става въпрос за стоки от първа необходимост и забавление или справяне със стреса, когато е свързано с пазаруване на дрехи, обувки и различни персонални аксесоари или такива за дома. Използвайки слинг, няма нужда да се притеснявате, че ще се наложи да бутате детска количка едновременно с такава от хранителния магазин. Ще разчитате на повече време за шопинг с приятелки в мола, а дори детето ви да огладнее, имате опция да го накърмите дискретно.

Къпане в море/басейн/под душа

С мрежест бързосъхнещ слинг може да имате един верен помощник по време на летните почивки независимо дали ще отидете на море или ще предпочетете къпане в басейн. Детето ви ще е обезопасено, а в същото време ще усеща приятния допир с водата и близостта с вас. Препоръчително е да влезете във водата до врата на вашето дете, така то ще се чувства по-комфортно. 

Ако пък не разполагате с много време за ритуала, свързан с къпането в баня, слингът ще ви помогне да си вземете бърз душ заедно с вашето дете. Ръцете ви ще бъдат свободни и ще имате възможност да насапунисате малчугана си, без да се притеснявате от хлъзгане или че ще го изпуснете. Слингът е изработен от достатъчно еластична материя, така че за вас ще бъде удобно да измиете перфектно цялото тяло на бебето. Водният слинг е изключително подходящ за подрастващо, което свиква с водата, понеже близо до тялото на родителя си, то се чувства сигурно и защитено.

Не е тайна, че бебето се чувства най-спокойно и щастливо в топлата прегръдка на мама или тате, затова не бива да лишавате малкото човече от нея. Благодарение на слинга ще можете да прекарате достатъчно време с детето си и едновременно с това да не спирате да се занимавате с всичко, което обичате. Споделете с нас какво правите най-често, докато бебеносите.

рейтинг: 5 (1 глас)
, обновено на 06/09/2021
автор: Note.bg