Спалното бельо за пролетта и някои идеи как да го обновите

Спалното бельо за пролетта и някои идеи как да го обновите

При избора на спално бельо трябва да се съобразим с вида на декорацията на помещението, а също и времето от годината, в което се намираме. През пролетта и лятото са необходими по-тънки тъкани, за да може въздухът да преминава. Памукът е идеална материя, която е много свежа и приятна при покачване на температурите.

Трябва да заложите и на ярки цветове или да използвате основното бяло и да го комбинирате с други живи тонове. Тъмните и силни цветове са много приветливи и по-подходящи за зимните месеци.

Елементи за обновяване в спалното бельо според сезона.

Цветовете, в които да смените спалното бельо за пролетта са вдъхновени от природата.  Чаршафите трябва да са изработени от фини и дишащи материали и можете да изберете щампи с цветя и растения, ивици или геометрични мотиви, или обикновен бял или зелен цвят.

Някой видове материали, които можете да изберете за спално бельо, са полиестер или коприна, те са най-популярните. Полиестерът е най-евтиният, но не е толкова удобен, тъй като е синтетичен материал, който не е много дишащ. Коприната е мека и свежа, но е един от най-скъпите материи. Памукът е мек и естествен дишащ, който абсорбира влагата и е много приятен на допир.

 Възглавници

Те са аксесоари, които идеално допълват декорацията на вашето легло.
Цветята триумфират в пролетния текстил, листата и клонките с ботанически мотиви не остават по-назад. Ако се спрете на обикновени тонове, правилният избор ще бъде маслинено зелено, теракота, горчица. Райетата никога не се провалят или излизат от мода и се допълват много добре в много стилове като: скандинавски, класически, тъмносин, осигурявайки нотка цвят на интериора на вашата стая.

За този сезон спалня, декорирана със спално бельо в много натуралистични цветове и шарки, синьо като препратка към небето, оранжево към слънчевите лъчи, дърво и нюанси на кафяво представляват земята и дърветата. Можете да допълвате и смесвате обикновени, шарени и флорални възглавници.

Ако искате романтично легло

Ако това е стилът, който ви характеризира, можете да заложите на светла основа в пастелни тонове, синьо, розово, аквазелено, а щампите да оставите за завивката и възглавничките.

Изберете и гамата от цветя в меки нюанси на розово и зелено на бял фон. В идеалния случай трябва да поставите завивка на пода, допълнена от възглавници с различни размери и да добавите юрган в долната част на леглото в пастелни тонове.

Декорацията на спалнята и изборът на спално бельо е нещо много лично. Някои хора се нуждаят от спокойна и релаксираща атмосфера, която благоприятства съня и почивката, затова избират светли и неутрални тонове.

Други предпочитат ярка и енергизираща среда, използвайки силни и ярки тонове, които вдъхват живот в техните сутрини. Всеки ще избере цветовете според стила и настроението си. В идеалния случай нашата спалня е уютна и много удобна, за да придружава заслужената почивка.

няма гласове
, обновено на 30/10/2022
автор: Note.bg