Стоковият кредит ви идва на помощ

Съобщение за грешка

 • Deprecated function: Optional parameter $key declared before required parameter $is_multi is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Optional parameter $route declared before required parameter $is_multi is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::current() should either be compatible with Iterator::current(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
 • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::next() should either be compatible with Iterator::next(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
 • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::key() should either be compatible with Iterator::key(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
 • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::valid() should either be compatible with Iterator::valid(): bool, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
 • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::rewind() should either be compatible with Iterator::rewind(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
Стоковият кредит ви идва на помощ

Стоковият кредит е вид заем за който отговаряте на условията въз основа на вашата кредитна история и най-вече доходи.
 

Днес е по-често срещан под друго наименование – Лизинг, и е възможно да бъде отпуснат за почти всичко. Като цяло той е относително лесен за кандидатстване и приемане за разлика от потребителският или ипотечният кредит. Възможно е дори да бъдете приети единствено с помощта на личната ви карта.

Това съответно го прави доста практичен за почти всичко, както споменахме преди малко – от малки подобрения в дома до скъпи покупки. Можете да използвате парите за почти всичко, но е разумно винаги да заемате само толкова, колкото ви е наистина необходимо. Също така и за неща, които подобряват вашите финанси или оказват значително влияние върху живота ви.

Как точно функционира?

Когато бъдете одобрени за стоков кредит, обикновено получавате парите си в формата на еднократна сума, която след това започвате да изплащате с фиксирани месечни вноски. Детайлите обаче варират от самият заемодател, тъй като условията могат да бъдат напълно различни навсякъде.

Избирайки Банка ДСК за тази услуга вие ще получите изключителна гъвкавост и няма да бъде ощетени нито разочаровани по какъвто и да е било начин. Спокойствието е гарантирано, тъй като това което банката може да ви предложи е самостоятелен избор над четири водещи фактора:

 • Размера на първоначалната вноска
 • Размера на месечната вноска
 • Датата на заплащане на всички вноски
 • Избор дали да заплатите първоначалната вноска

Освен това те предлагат и огромно удобство при начините за погасяването на съответстващите суми. Може да го извършите от уюта на дома си, благодарение на изключително иновативното им онлайн банкиране към което получавате достъп, както от настолния си компютър, така и от мобилното ви устройство.

Също така е редно да упоменем, че в Банка ДКС е напълно възможно да заемете суми в размер от 150 лв. които са минимума до максимум 5000 лв. В зависимост от избраната сума периода за погасяване може да варира от 3 до 48 месеца след подписването на споразумението.

По какъв начин се осъществява одобрението?

Кредиторите оценяват заявката ви за кредит въз основа на вашата кредитоспособност.  По принцип това означава обзорен преглед на историята ви относно заеми и доходи. Кредитните ви отчети съдържат подробности за минали заеми, закъснели плащания и публични записи, за които например дадената банка може би ще иска да знае предварително преди да ви отпусне желаната сума.

По отношение на доходите са задължени да проверят дали разполагате с достатъчно средства, за да погасите заема си. В това число означава, че може да поискат да разкриете повече сведения относно вашата работа и доходност. След това ще могат да изчислят съотношението дълг/доход, за да се уверят, че плащането на заема няма да повлияе много на месечните ви разноски.

За какво може да използваме стоковия кредит?

В началото на статията се опитахме да изтъкнем, че лизинга е възможно да се използва за всичко, но това не винаги е така. Ето защо ние ще ви представим едни от най-популярните му приложения, за да сте предварително подготвени, ако евентуално ви е необходим.

Малки подобрения у дома

Обичайно срещана практика е да се използват заеми за малки или средно големи проекти свързани с подобряването на дома, защото реинвестирате в собствеността си. Но ако не се нуждаете от значителна сума, стоковият кредит може да бъде по-евтината и по-лесна за кандидатстване алтернатива, която не бива да изпускате. Може да го използвате за:

 • Строителни материали
 • Мебели
 • Инструменти и оборудване

Скъпи покупки

Сигурни сме че почти всеки един от вас е попадал на ситуация в която наистина сте искали да притежавате даден предмет, но финансите ви не са достигали, въпреки че сте били изключително близко до купуването му. Когато не разполагате със средства, лизинга може да реши вашите нужди. Поемането на дълг обаче винаги е рисковано, така че заемайте само за неща от които ще се нуждаете на всяка цена. Това съответно могат да бъдат:

 • Мобилни телефони
 • Климатична и отоплителна техника
 • Бяла и черна техника
 • Офис компютър/лаптоп

Заключение

Всеки път, когато решите да вземате пари назаем – независимо дали става въпрос за плащане на сметките или за закупуване на луксозен предмет е препоръчително да се уверите, че разбирате споразумението напълно. Както и да сте наясно с вида на конкретният заем и дали е обвързан с някои от вашите вещи.

Също така, задължително се запознайте с условията на погасяване. Те могат да бъдат свързани с въпроси от сорта на какво ще бъде месечното ви задължение, колко време трябва да погасите заема и последствията от липсата на плащане. И може би най-важното е, че ако някоя част от даденото споразумение не ви е ясна да не се колебаете, а веднага да поискате разяснения или корекции.

рейтинг: 5 (1 глас)
, обновено на 22/04/2020
автор: Note.bg