Трикове за почистване на обувки

Трикове за почистване на обувки

Понякога, когато обувките ви изглеждат малко мръсни или протрити, може да е достатъчно просто да ги почистите, за да възстановите първоначалния им вид. Това очевидно зависи от вида на материала, от който са изработени обувките ви. Мръсотията и следите от протриване често могат да бъдат отстранени, като използвате четка за обувки, за да почистите подметките, и след това избършете горната част с кърпа.

Балсам за тъкани

Ако обувките ви са изработени от плат и искате да възстановите външния им вид и да им придадете свеж мирис, можете да използвате балсам за тъкани. Имайте предвид, че трябва да използвате балсама специално за тъкани, а не за кожа. Ако обувките ви са изработени от плат, той може да помогне за подхранване и омекотяване на материала.

Спрей и политура за обувки

Ако обувките ви са изработени от кожа, можете да използвате спрей и политура за обувки, за да ги почистите и подхраните. Формулите за спрей и политура са лесни за употреба и често са многофункционални, като съдържат восък и почистващи агенти. Спрей и политура с подхранваща формула може да се използва за почистване и подхранване на кожени обувки, като им помага да издържат по-дълго. Спреят и политурата могат да се използват за различни материали, като действат чудесно и върху велур и набук. Ако обувките ви са изработени от плат, можете да използвате почистващ препарат за плат, за да ги почистите и подхраните.

Ремонт на обувки

Често обувките могат да се ремонтират, за да се удължи техният живот и да се избегне необходимостта от закупуване на нови. Ако например обувките ви имат счупена пета, често можете да намерите обущар и да го помолите да я поправи. Ако повредата не е твърде сериозна, те ще поправят обувките ви на разумна цена. Понякога дори можете да поправите обувките сами. Ако те са само малко протрити, често можете да ги поправите, като ги полирате и нанесете специален крем за ремонт на обувки. Ако обувките ви са износени, можете да опитате да ги поправите и с крем за ремонт на обувки. Това ще ви помогне да удължите живота на обувките си и ще ви даде повече време, преди да се наложи да си купите нови.

няма гласове
, обновено на 22/08/2022
автор: Note.bg