Трябва ли да купите TWS слушалки или Bluetooth слушалки?

Трябва ли да купите TWS слушалки или Bluetooth слушалки?

Тази статия ще ви помогне да научите повече по темата за блутут слушалките TWS. Разберете дали трябва да закупите TWS слушалки или стандартни Bluetooth слушалки. Ще научите и предимствата на TWS технологията и какво ги прави превъзходни в почти всяка ситуация.

Да се ​​потопим! Следващите раздели предоставят кратък преглед на всеки тип слушалки и техните предимства. Ще научите също дали слушалките TWS са подходящи за вас. Тази статия ще бъде особено полезна, ако планирате да използвате слушалките си за продължителни периоди от време.

Какво е TWS?

TWS е акроним за „True Wireless Stereo“ и на практика означава потискане на високите честоти. Използва се за подобряване на качеството на гласовите повиквания чрез набор от технологии за намаляване на шума, включително формиране на лъч от няколко микрофона, обработка на сигнала от микрофон за вътрешно ухо и усъвършенствани аудио алгоритми. Тези технологии са изтласкани напред от усъвършенствани алгоритми, работещи на специални ядра и аудиопроцесори. Енергоспестяващите аудио алгоритми също увеличават времето за разговор. Освен че подобряват качеството на звука, TWS минимизират и производствените разходи.

Истинските безжични стерео високоговорители са слушалки, които не трябва да се включват. Те могат да се носят като слушалки или като високоговорители. Те нямат разхвърляни проводници, които могат да попречат на звука от най-високо качество. За разлика от традиционните кабелни слушалки, TWS позволяват на слушателя да се наслади на звук от най-високо качество, дори в малко пространство. Това прави модерните TWS слушалки идеален избор за спортисти и тези, които искат да слушат музика, докато тренират.

Трябва ли да си купя TWS слушалки

Ако искате да извлечете максимума от вашите слушалки, помислете за закупуване на блутут слушалки с TWS технология. Тези слушалки ви позволяват да приемате телефонни разговори, без да нарушавате музиката или разговора си. Те обаче са по-скъпи от кабелните слушалки. Докато кабелните слушалки могат да бъдат закупени за по-малко от 20 лева, моделите с TWS могат да струват от 30 лева до 400 за най-качествените образци.

Ето някои неща, които трябва да имате предвид, преди да закупите TWS слушалки.

Първо, трябва да знаете, че слушалките TWS са напълно безжични. За разлика от обикновените модели с проводници, свързващи телефона със слушалките, и допълнителен проводник, свързващ двете слушалки. За щастие True Wireless Stereo слушалките изобщо нямат кабели, така че са по-удобни и практични от кабелните модели. Освен това, ако не сте фен на проводниците, трябва да сте наясно с всички плюсове на блутут слушалките с TWS технология.

блутут слушалки

TWS срещу Bluetooth слушалки

Когато избирате между TWS срещу Bluetooth слушалки, не забравяйте да вземете предвид предназначението на вашите аксесоари. Например, безжичните блутут слушалки могат да бъдат полезни за работни разговори, но са по-малко гъвкави за други цели. От друга страна, истинските безжични слушалки не са предназначени да се използват само за работни разговори. Въпреки че могат да бъдат удобни и за това, те имат по-широко приложение и също са по-скъпи от стандартните безжични модели. Евтин чифт блутут слушалки може да струва малко над 60 лв, докато комплект TWS слушалки може да струва средно около 150 лв.

Въпреки че Bluetooth е най-широко използваната безжична технология, някои Radio Frequency (RF) слушалки все още са добър вариант за тези, които искат да използват слушалките си, докато пътуват. Някои RF слушалки може да имат по-нисък живот на батерията в сравнение с блутут моделите, докато други може да намерят последното за по-удобно от кабелните слушалки. Като последно допълнение трябва да кажем, че звуковото качество на RF слушалките е по-добро от Bluetooth слушалките, въпреки че зависи от вашата околна среда.

няма гласове
, обновено на 01/06/2022
автор: Note.bg