Умната сделка – компютри втора ръка

Умната сделка – компютри втора ръка

Ако закупуването на чисто нов компютър не спада в графата на бюджета ви, може да обмислите варианта за купуването на реновиран такъв или втора употреба. Хората обикновено търсят нови компютърни системи поради множество причини. Някои са лоялни към дадена марка, докато други се страхуват от използваните устройства.

Въпреки това обаче компютрите втора ръка обикновено струват около 30-50 % по-малко от цената на дребно за новата машина. Но преди да се отдадете на импулсивно пазаруване е редно да знаете какво точно търсите сред електрониките на употребявания пазар.

Кои системи спадат под общото наименование?

Днес закупуването на настолна машина започна да става все по трудно, тъй като цените поставяни в магазините притесняват почти всеки. Някои от тях достигат до четирицифренни суми, а това си е една огромна инвестиция за човек, особено за студентите , които са едни от масовите клиенти, но също и за съжаление са потребителите не разполагащи със значителни средства.
Така че, ако се намирате и вие в този сценарий най-удачният план би било да закупите компютър или лаптоп, който е бил използван. Техниките от този вид спадат под това наименование поради три основни причини:

  • Системата е върната от недоволен клиент и не може да се продаде, като нова
  • Системата не е успяла да отговори на тестовете за качество и е възстановена
  • Анулирана поръчка в последният момент

Какво да вземем предвид по време на купуване?

При обновените системи обикновено има липса на някои от компонентите, които пък са налични при новите компютри. Като цяло ако ще използвате техниката единствено за сърфиране в интернет, проверка на имейли или текстообработка това не би представлявало проблем. Но ако сте твърдо решени, че искате да играете онлайн игри, които изискват много памет и мощност за обработка то със сигурност този тип система не е подходяща за вас.

Освен това не винаги компютрите втора ръка идват с монитор, операционна система, DVD и други опции. Това трябва винаги да го имате в предвид и ви съветваме да разберете колко ще струва добавянето на всички тези периферни устройства. Тези липси не трябва да ви обезкуражават, защото в крайна сметка ще похарчите отново изключително малка сума.

Най-доброто място за втора употреба и реновирани системи

Обновеният компютър може да бъде възстановен от производителят на конкретната марка или от трета страна, занимаваща се специално с това начинание. Обикновено третата страна могат да бъдат специализираните магазини.

Ако ремонта е извършен от тях вие ще откриете, че системата е фиксирана с каквито е имало налични части и не е задължително тя да съответства на оригиналните си спецификации. Въпреки това обаче на по-късен етап след покупката вие винаги можете да я модифицирате според предпочитанията си.
На този етап се надяваме да сме ви вдъхнали доверие в този тип пазаруване и със сигурност, че това е начина да сключите разумна сделка. Заедно с това силно ви препоръчваме, ако се нуждаете от такъв тип техника да посетите онлайн магазина на – izone.bg.

Там ще откриете всякаква по вид техника на изключително приемливи цени, както и такива, които са напълно реновирани. Те от своя страна се намират в безупречно операционно и външно състояние. Заедно с това ще останете приятно изненадани от факта, че към продуктите се поставят и гаранции в срок от 12 месеца.

Така че в заключение можем само да споменем, че закупуването на компютър втора ръка определено е нещо напълно нормално и осъществимо в наши дни, всъщност дори това може да бъде оприличено, като най-хитрата сделка, която може да извършите някога.

рейтинг: 5 (1 глас)
, обновено на 22/04/2020
автор: Note.bg