Възможно ли е да поправите кредитната си история с пари!

Възможно ли е да  поправите кредитната си история с пари!

Много кредитополучатели също често се интересуват от въпроса: възможно ли е да се поправи кредитна история, макар и за пари, но сега, веднага, без да се отлага? Такава спешна реакция често се изисква при кандидатстване за дългосрочни заеми за големи суми. Кредитни организации предоставят ипотеки само когато кредитната история на клиента е перфектна. А това, видите ли, е рядкост. Можете да опитате да получите ипотека в друга, не толкова популярна и известна банка. Но цената на заема ще бъде значително по-висока. Различни компании предлагат да изчистите кредитната си история за не малка сума пари. С помощта на кредитен калкулатор можете да изчислите дали е изгодно да плащате за такава услуга, за да получите заем при по-изгодни условия и естествено изчистване на кредитната ви история.

Но смисълът тук е различен. Невъзможно е да се правят промени в досието ви чрез изтриване на "лошите" данни. Тъмните петна върху финансовата ви репутация никой не може да заличи. ЦБ отговаря за съхраняването на вашите данни и това също се контролира от регулаторния орган. Следователно всеки, който предлага да „договори“ с ЦБ за добро плащане и да унищожи данни, които не са ви необходими, просто ви мами.

 

Кой наистина може да ви помогне да поправите кредитната си история

Хора, които наистина могат да помогнат за получаване на заем с лоша кредитна история:

-кредитни служители или банкови мениджъри. В същото време те извършват служебно престъпление, "затварят си очите" за кредитната ви история и не предоставят тази информация на кредитния комитет. Такива случаи са изключение и по-често са просто начин да извлечете пари от джоба си. Някои банки умишлено поемат рискове, като предоставят заеми на клиенти със съмнителна кредитна история. Те се интересуват от разширяване на клиентската си база на всяка цена. В този случай мениджърът просто ще ви сплаши със строг кредитен комитет и ще вземе парите в джоба ви, като същевременно ще предостави цялата пълна информация за вас на банката. В реномирани и големи финансови институции такива опции са изключени;

-кредитни брокери. По правило тези хора си сътрудничат с такива банки - с тези, които се интересуват от клиенти дори с лоша кредитна история. Ситуацията е подобна на предишната, само че тук ще платите на друг човек. Вашата кредитна история така или иначе няма да се промени и в бъдеще данните за минали грешки ще бъдат включени когато бъдат поискани от други банки.

-има и други, много по-добри начини да увеличите шансовете си за получаване на заем. Предоставете информация, която ще потвърди доброто ви финансово състояние днес. Например заплатата ви се е увеличила - това е важен аргумент. Осигурете сметки за телефон, сметки за комунални услуги, чекове за големи покупки. Можете да използвате и друг метод. Ако сте имали забавяния в миналото, покажете на кредитния служител удостоверения за временна несъстоятелност. Например, по това време сте били болни и не сте могли да платите заема навреме, или сте били в непланирана командировка и т.н. Това доказателство понякога играе по-сериозна роля в решението на банката да отпусне заем от сухите факти от кредитната история.

няма гласове
, обновено на 30/05/2022
автор: Note.bg