Защо битумните керемиди са най-добрият вариант за покрив за вашия дом

Защо битумните керемиди са най-добрият вариант за покрив за вашия дом

Правите последните щрихи на дома си. Точно когато сте мислили за идеален покрив, строителят ви предлага да използвате битумни керемиди, тъй като те са най-добрите. Но защо? Нека разберем дали битумните керемиди наистина са добър вариант за покрив на вашия дом. Или дали има друга алтернатива, която е по-добра от битумните керемиди. Битумните керемиди са станали доста популярни заради лесния си монтаж и поддръжка. Те се оказват перфектен избор за домове с ниски покриви, скатни покриви с малък наклон или без никакъв наклон. Тук ще обсъдим защо битумните керемиди са най-добрият вариант за покрив за вашия дом

Защо да използвате битумни керемиди?

Като начало нека разберем какво представляват битумните керемиди. Както подсказва името, битумните керемиди са изработени от битум. Те са водоустойчиви и могат да издържат на температури до 200 градуса по Целзий. Битумните керемиди са устойчиви и на UV лъчи, което означава, че няма да бъдат засегнати от слънчевите лъчи и няма да променят цвета си с напредването на възрастта. Тези керемиди са изключително издръжливи и е известно, че издържат около 20-30 години. Битумните керемиди имат автентичен вид и усещане, което ги прави идеални за домове, които имат традиционен характер. Освен това те се предлагат в широка гама от цветове, дизайни и стилове. Различните видове керемиди се произвеждат за различни видове покриви.

Предимства на битумните керемиди

Битумът може да издържа на високи температури, което го прави подходящ за различни климатични условия. Той не се разрушава лесно и не губи свойствата си с течение на времето. Тъй като е на петролна основа, битумът е невъзобновяем ресурс. Но това не означава, че не трябва да се използва. Вместо това трябва да го използваме по възможно най-ефективния начин. Битумните керемиди за покриви са един от най-добрите начини за използване на битума. Битумът също така има ниски разходи за целия жизнен цикъл. Това означава, че той няма да ви струва много по отношение на ремонтите и материалите, използвани за подмяната му. Той има и ниска въплътена енергия, което означава, че не изисква много енергия за производството и транспортирането си. И накрая, битумът е лесен за полагане. Така че той е отличен вариант, ако планирате да извършите процеса на монтаж сами.

Недостатъци при използването на битум

Използването на битум има и някои недостатъци. Един от тези недостатъци е, че той се произвежда от нефт, който е невъзобновяем ресурс. Тъй като този ресурс ще се изчерпи, ще трябва да се търсят алтернативи на битума. Друг проблем е, че при производството му се отделят вредни газове. Тези газове могат да причинят вреди на околната среда, а също така са вредни и за хората. Затова е важно да го използваме по отговорен начин. Битумът също така има ниска енергийна възвръщаемост на инвестициите (EROI). Това означава, че за производството и транспортирането му се изисква много енергия. Например, изчислено е, че за производството на един барел нефт са необходими около 5 барела нефт. Затова е важно да се вземе предвид това, преди да се използва битум.

Алтернативи на битумните керемиди

Както обсъдихме по-горе, има някои недостатъци при използването на битумни керемиди. Така че има смисъл да се потърси алтернатива на тях. Ето някои други покривни материали, които могат да бъдат отлична алтернатива на битумните керемиди. Метални покриви - Ако искате да получите автентичното усещане за метален покрив, без в действителност да използвате метал, тогава можете да изберете метални керемиди. Те се предлагат в широка гама от дизайни и са доста издръжливи. Въпреки че са по-скъпи от битумните керемиди, те ще издържат по-дълго и се предлагат с дълга гаранция. Бетонни керемиди - Бетонните керемиди са здрави и издръжливи покривни материали. Те са водоустойчиви и са подходящи за всички видове покриви, включително и за ниски покриви. Те са енергийно ефективни и се предлагат с ниски разходи за целия жизнен цикъл. Единственият им недостатък е, че са тежки и трудни за монтаж.

Заключение

И така, обсъдихме защо битумните керемиди са най-добрият вариант за покрив за вашия дом. Те са водоустойчиви и са достатъчно здрави, за да издържат на високи температури. Освен това са устойчиви на ултравиолетови лъчи и не променят цвета си. Битумните керемиди се предлагат в широка гама от цветове, дизайни и стилове. Те се монтират лесно и са сравнително евтини. Те са добър избор за жилища с ниски покриви, скатни покриви с малък или никакъв наклон.

няма гласове
, обновено на 25/01/2023
автор: Note.bg