Защо лазерната епилация е траен метод за обезкосмяване?

Съобщение за грешка

 • Deprecated function: Optional parameter $key declared before required parameter $is_multi is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Optional parameter $route declared before required parameter $is_multi is implicitly treated as a required parameter in require_once() (line 342 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/includes/module.inc).
 • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::current() should either be compatible with Iterator::current(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
 • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::next() should either be compatible with Iterator::next(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
 • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::key() should either be compatible with Iterator::key(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
 • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::valid() should either be compatible with Iterator::valid(): bool, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
 • Deprecated function: Return type of crumbs_PluginSystem_PluginMethodIterator::rewind() should either be compatible with Iterator::rewind(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 4 of /home/kcukcxos/domains/note.bg/public_html/sites/all/modules/crumbs/lib/PluginSystem/PluginMethodIterator.php).
Защо лазерната епилация е траен метод за обезкосмяване?

Няма жена, която да не си е мечтаела да бъде перфектно гладка дни подред. Окосмяването за съжаление не се счита за част от стандартите за женска красота и повечето дами старателно премахват всички следи от него.

За методи, като бръсненето и колата маска със сигурност сте чували, но какво знаете за лазерната епилация? Този макар и вече не толкова нов метод набираше сили последните години, за да може днес да е толкова популярен, че почти всяка трета жена да го е пробвала поне веднъж. Лазерната епилация се предлага от лазерни центрове Enigma, където работят само специалисти, които знаят как най-добре да боравят с техниката, за да постигнат максимално трайни резултати. Нека да разгледаме обаче подробно как така този метод успява да премахне космите за дълго.

Как да изберем лазер?

Лазерите, които се използват за епилация се различават по дължината на вълните, които изпускат. Колкото по-дълга е вълната, толкова по-дълбоко прониква в кожата, търсейки космените фоликули. Силната енергия се поглъща от корена много бързо и той бива унищожен. Най-популярните лазери имат следните дължини на вълните:

 • Nd:Yag лазер с 1440 nm;
 • Alexandrite с 755 nm;
 • Диоден 810 nm;
 • Nd:Yag лазер с 1064 nm;
 • Nd:Yag лазер с 1320 nm;

Александритът е средният стандарт за лазери, които се използват за епилация. Също много разпространен е и диодния лазер, но той не предоставя толкова добри резултати, колкото Nd:Yag лазер с 1064 nm. Неговите вълни проникват по-дълбоко и е подходящ и за хора с тен. Естествено, процедурите с този вид лазер са малко по-болезнени, но не е нетърпима болка, така че в крайна сметка няма причина защо да не се възползвате от напредналата технология.

Когато избирате лазерен център, потърсете такъв, който разполага с добър медицински лазер. Макар епилацията да е козметична процедура, лазерите имат нужда да бъдат управлявани от специалисти, които да знаят как да настроят машината и да постигнат най-добрите резултати за кожата на пациента. Всичко това изисква някаква ниво на медицинско образование. Това не се отнася само за насочването на лазерът, ами и за времето на пулса, ширината на лъча и др.

лазерна епилация на клиент от професионалист

Защо лазерната епилация премахва космите?

Сигурно сте наясно, че бръснарските ножчета режат косъма, а колата маска го изскубва или откъсва в някои случаи. При лазерните процедури обаче, имаме насочен лъч от светлина, който го изгаря, тоест изгаря коренчето на косъма. Това е и причината, на лазерна епилация да трябва да отидете гладко избръснати, за да не се предаде топлината по стеблото на косъма. Изгарянето на фоликулите на космите уврежда структурата им дълготрайно и те не могат да се развият отново. Когато прочетете в някой лазер център, че ефект се забелязва още след първата процедура можете да им се доверите напълно, защото това е истината. Първата процедура рязко разрушава корените и най-тъмните косъмчета отслабват веднага. За да може обаче този ефект да се запази във времето, се правят няколко процедури подред.

Спрямо различните зони, процедурите, които трябва да се извършат са 8-10 на брой. По принцип се наблюдава 20-30% намаляване на космите след всяка процедура, така че го имайте и това предвид.

Кои зони могат да бъдат третирани?

Няма ограничение на зоните, стига по тях да няма татуировки и бенки. Тъмната част на бенките би привлякла лазера и това би довело до изгаряне. Същото се отнася и за татуировките и пигмента в тях. Ако обаче просто имате силно окосмяване със стабилно захванати коренчета, то тогава лазерът ще свърши перфектна работа без да ви изгори. Ще постигнете бързи и задоволяващи резултати. Пулсовете, които излъчват лазерите, които се използват за лазерна епилация са специално настроени, за да унищожават фоликулите. Естествено, когато се променят настройките на лазера, той може да бъде използван и за третиране на кожни проблеми, но това се прави само от специалист, който има нужните знания и опит.

рейтинг: 5 (1 глас)
, обновено на 12/05/2021
автор: Note.bg