Защо телефоните Xiaomi са толкова популярни

Защо телефоните Xiaomi са толкова популярни

Що се отнася до китайските смартфони, марката Xiaomi несъмнено е сред най-популярните. Те успяха да превземат технологично ориентирания сегмент и разшириха присъствието си до градове с по-малко технологични разбирания. Но каква е истинската причина за успеха им? В тази статия разглеждаме моделите на Xiaomi за директен потребител, ценовите им предимства и технически характеристики.

Бизнес моделът директно към потребителя на Xiaomi

Една от причините телефоните на Xiaomi да са толкова популярни е, че компанията предлага висококачествен продукт на ниска цена. Продуктите на компанията са комбинация от хардуер и софтуер, които се продават на достъпни цени. След огромен успех в Китай, Xiaomi се разшири в други страни и нае бивши инженери на Google, за да помогнат в научноизследователската и развойна дейност. Компанията използва социалните медии и ангажира потребителите за подобряване на софтуера и хардуера.

Xiaomi продават и във физически магазини и онлайн. Това позволява на компанията да запази контрола върху запасите и да прави по-евтини партидни поръчки, тъй като търсенето нараства. Тя, също така, популяризира своите телефони с бързи продажби, което гарантира, че предлагането никога не надвишава търсенето.

Приликата му с Apple

Приликата между телефоните Xiaomi и продуктите на Apple не е нещо ново. Шефът на дизайна на Apple Джонатан Айв обвини китайската компания, че копира техния дизайн. Но колко близки са телефоните Xiaomi до тези на Apple? Истината е, че колкото и да имат прилика, и двата бранда все пак имат отличителни черти.

Първото лого на Xiaomi включва един оранжев квадрат с бели букви в средата. Използвано е до 31 март 2021 г. Новото лого на компанията е проектирано от Kenya Hara. Новото лого на компанията запазва основната структура на предишното лого, но е по-закръглено. Буквите "MI" все още изглеждат като в старото лого, но оранжевият цвят има по-наситен нюанс.

Ценовото му предимство

Ниската цена на смартфоните Xiaomi направи марката изключително популярна, но това не е единственият фактор, допринасящ за нейния успех. Xiaomi изгради инфраструктура за търговия на дребно, която се простира отвъд страната на произход. Марката гарантира, че цените са конкурентни, а продуктите се отличават с добро съотношение между цена и качество.

Тъй като компанията се фокусира върху различни пазари, Xiaomi пусна много модели и серии, за да задоволи широк спектър от нужди. От флагманската си линия, през достъпната серия Redmi, до фокусираната върху игрите серия Black Shark и ултрабюджетната серия Poco, Xiaomi има по нещо за всеки.

Камерата

Една от основните причини телефоните Xiaomi да са толкова популярни е тяхната камера. Сред тях Mi 8 има 48MP сензор Sony IMX 582, 8MP ултраширока камера, 2MP сензор за дълбочина и 2MP макро камера. Всички тези камери осигуряват страхотно фотографско изживяване, особено когато осветлението е слабо. Телефоните на Xiaomi имат и 20MP селфи камера за удобство на хората, които правят селфита.

Разбира се, марката има още много предимства, но това са основните, които всъщност привличат клиентите.

рейтинг: 5 (1 глас)
, обновено на 28/07/2022
автор: Note.bg