Здрави и красиви зъби – ортодонтът знае как

Здрави и красиви зъби – ортодонтът знае как

Ако вашият ортодонт ви препоръчва брекети, не се плашете от мисълта, че ще държите метални скоби в устата си в продължение на години или финансовия ангажимент, който обикновено се налага. Брекетите правят много повече от това да изправят зъбите, те се грижат за вашата любима усмивка, правейки я изключително красива.

Медицинското съоръжение не само дава по-красива усмивка, но и подобрява цялостно вашето орално здраве, което е от доста важно значение. Именно поради това не си заслужава да неглижирате и да рискувате потенциални проблеми от които ще се излекувате доста трудно. Брекетите подобряват, както естетиката на вашата усмивка, така и функционалността на зъбите.

Ако решите да преминете към традиционният метод с метални скоби е важно да знаете, че те се захващат с тел към всеки един зъб. Това обаче не е единственият вариант. Вече съществува и една доста популярна алтернатива известна под наименованието -  прозрачни алайнери. Те могат да бъдат сваляни доста лесно, за да можете спокойно да се храните или хигиенизирате. Начините по които това лечение ще бъде пълноценно за вас са множество и съответно ще ви ги представим, но въпреки това не бива да бъде подценявано в никакъв случай.

По-чисти зъби

Всеки знае, че миенето на зъбите е важно за добрата хигиена на устната кухина, но питали ли сте се някога, чистим ли ги достатъчно ? Когато имате изкривявания, които се припокриват един на друг изваждането на храна, заседнала между зъбите и венците, може да бъде наистина трудно. Ето защо е от важно значение този навик да бъде подобрен колкото се може по-добре. Брекетите са идеално решение, ако изпитвате натрупване на плака в устата.

Максимална защита

Зъбната пулпа може да бъде инфектирана, което да доведе до нейното лечение. То от своя страна е изключително болезнено и скъпо струващо. Как бихме могли да избегнем това се питате най-вероятно ?

Инвестирането в брекети, подпомагащи на зъбите се счита за най-разумният подход. Това е така, защото по-правите зъби позволяват по-лесно почистване и по този начин намалявате значително появата на кариес или евентуалната загуба на зъб.

Подобряване на захапката

Оклузията е доста сериозно и често срещано състояние. Това всъщност е неправилно подредената челюст. Тя не е за подценяване, тъй като може да повлияе на захапката ви и да причини неописуема болка в челюстната зона. По този начин болежките ще бъдат налице винаги независимо дали се храните или говори.

Позиционирането на вашите зъби притежава изненадващ ефект върху цялостното здраве. Ако евентуално страдате или имате симптоми незабавно обмислете варианта за закупуване на брекети, които ще ви помогнат да възвърнете първоначалният облик на челюстта.

Повишена самоувереност

Смущенията породени от проблемите свързани с храненето или говора могат да причинят социална тревожност. Не прекарвайте времето си затворени у дома, поради страх от това, че ще бъдете съдени според състоянието на устата ви.

Докато самоувереността технически не е част от здравето на устната кухина, когато разполагате с прави зъби по-малко се притеснявате относно лошия дъх, жълтите петна и проблемите с говора. Трансформацията със сигурност ще ви допадне и направи истински щастливи.

Заличават болката в устната кухина

Когато кухината не е здрава го знаете, тъй като я усещате постоянно. Няма как да избягате и често това ви причинява неудобство и дори болка. Неправилно подредените зъби могат да добавят стрес към вашата устна кухина. Брекетите обаче могат да облекчат това налягане, както и да предотвратят увреждането на зъбите и венците.

Имате само един чифт зъби затова се грижете максимално добре за тях. Ако вашият зъболекар ви препоръчва това лечение, консултирайте се с най-добрият ортодонт до вас. Д-р Бадов е един от водещите ортодонти в цяла България, така че можете да му гласувате пълно доверие.

рейтинг: 5 (1 глас)
, обновено на 17/03/2020
автор: Note.bg