Видове сурови бонбони

Видове сурови бонбони

Има различни видове сурови бонбони. Можете да намерите бонбони с въздушни балончета, твърди бонбони и бонбони на плодова основа, наред с други. Текстурата и вкусът са ясни и привлекателни. Освен че са вкусни, суровите бонбони не вредят на зъбите и се правят предимно от полезни съставки.

Твърди бонбони

Твърдите бонбони са сурови захарни изделия, направени чрез нагряване на сироп на основата на захар до определена температура. Това създава гъст, гъвкав сироп, който лесно се оформя в различни форми. Състои се от почти чиста захар и съдържа само следи от вода. След това сладкарят добавя хранителни бои и аромати. Бонбоните се втвърдяват, когато се съхраняват на стайна температура.

Твърдите бонбони са страхотна възможност за всеки, който обича бонбони, но не се наслаждава на чувството за вина от яденето на стандартни сладкиши. Те са вкусни, дълготрайни и се предлагат в широка гама от вкусове. Можете да го закупите за всеки повод или по всяко време на годината. Сладостта на твърдия бонбон може да се промени с времето, така че трябва да го съхранявате правилно.

Видове сурови бонбони - твърди

Въздушни бонбони

Въздушните бонбони се състоят от захарна суровина, съдържаща желатин или албумин и мехурчета. Има добра текстура и не се лепи по зъбите. Тези съставки могат да увеличи обема на крайния продукт. Тези бонбони също се характеризират с отличен вкус и усещане в устата, подобно на гъделичкане.

Бонбони на плодова основа

Суровите бонбони се обработват от плодови основи, които са варени и изсушени. След това те се обработват, за да формират масови асортименти за продажба на дребно. Процесът на производство на сурови бонбони включва варене на плодови основи в захарен сироп и изсушаването им по различни начини. Плодовата основа замества захарта, тъй като плодовете придават сладост, а също и са отличен избор за слепване на всички съставки. За сурови бонбони най-често се използват фурми.

Видове сурови бонбони - плодови

Интерфериращи агенти

Интерфериращите агенти са вещества, които инхибират процеса на кристализация на захарта. Тези съединения включват царевичен сироп, мед, меласа и масло. Когато се добавят към бонбони, тези съставки предотвратяват кристализацията на захарозата, като свързват заедно захарните молекули. Те също така осигуряват текстура и вкус.

Интерфериращите агенти действат, като предотвратяват образуването на големи кристали в захарния сироп, което придава на бонбоните тяхната дъвчаща или восъчна текстура. Тези вещества също са с високо съдържание на протеини и определени витамини и минерали. Те се използват като свързващи агенти в печива, хлябове и други ястия.

Видове сурови бонбони - въздушни

Контрол на качеството

Суровите бонбони се нуждаят от качествен контрол, за да се осигури висококачествен краен продукт. Процесът започва с оценка на суровините, използвани за направата им. Съставките се проверяват в QC лаборатория за сензорни характеристики като цвят, мирис и текстура. Освен това се тестват вискозитетът и рН на течности и масла. Тестовете помагат на производителите да гарантират качеството на готовите продукти.

При производството на бонбони се спазват строги правила за хигиена и безопасност. Това е така, защото суровите съставки са храни и са податливи на замърсяване от насекоми, животни и естествено разваляне. Следователно производителите на сладкарски изделия трябва да използват правилните методи за почистване и поддръжка на своите съоръжения и оборудване, за да предотвратят риска от замърсяване или навлизане на алергени в неетикетирани опаковки.

рейтинг: 5 (1 глас)
, обновено на 26/08/2022
автор: Note.bg